Inpiratie en collega's

Collega's in de Vioolschool Arnhem

De vioolschoolarnhem is nu aangesloten bij de Muziekmakerij, de Muziekschool voor Arnhem en omgeving. Binnen de vioolschool wordt met pianisten Thijs Rault en Jasper Kloek samengewerkt. Er zijn projecten met dirigent Martin Buninga en zangdocente Marjolein Berkvens.  Samen met leerlingen van klarinettiste en piano docente Tui Clark zijn er uitvoeringen. Regelmatig zijn er stage-studenten, op de hoogte van de nieuwste pedagogische inzichten, van het Artez conservatorium.

Viool van Kees

Invloeden op mijn lesgeven

Ik studeerde aan het Rotterdams Conservatorium in de jaren negentig. Hieronder een foto van mijn geweldige leraar Jan Hulst die een ensembleles gaf aan ons studenten. Iedere maand speelden wij in een grote uitvoering voor elkaar. 

JanHulst4

In de begintijd op het conservatorium was ik dikwijls erg zenuwachtig bij mijn optredens. Dit beroemde boekje van Kato Havas hielp me over de zenuwen te groeien en het optreden en vioolspelen optimistisch en positief te ervaren.

StageFright

Dit boek van Simon Fischer, met de provocerende titel 'Basics' heeft mijn viooltechniek enorm verbetert. Het klopt: de basis van de techniek kan eindeloos uitgediept worden en verbeterd.

FischerBasics

Volgens Suzuki, de bedenker van de beroemde vioolmethode, bestaat talent alleen uit de snelheid waarmee een leerling zich eigen maakt. Dat wil zeggen dat iedereen kan leren spelen en dat een leraar en ouders van de leerling eindeloos geduldig moeten zijn.

SuzukiOpgevoedMetLiefde