Extra

Samenspeelgroepen

Op maandag van 18.15-19.00 Huis van Puck: Oudere en gevorderde leerlingen

Op dinsdag van 17.15-18.00 Heijenoordschool: Jonge en beginnende leerlingen

Op woensdag van 15.45-16.30 Pieter Brueghelschool: Open voor alle leerlingen

Kosten: rond de €2 per keer.

 

Altvioolles

De altviool is een fantastisch instrument. Leerlingen voelen zich vaak aangetrokken tot de diepere klank van de C-snaar van de altviool en zeggen daarom graag de briljante klank van de e-snaar van de viool gedag als ze overschakelen van viool naar altviool. Een combinatie van de twee instrumenten is bij veel violisten geliefd. In de praktijk van de vioolschool zijn momenteel zo'n vijf altvioolleerlingen. Behalve dat de altviool wat groter is en een kwint lager klinkt dan de viool, is de muziek voor altviool ook in een andere sleutel opgeschreven. De altviool heeft dikwijls de middenstem te spelen iets dat beroemde componisten als Bach, Mozart, Beethoven en Brahms graag deden.

rutger big viola

Lessons in English. Unterricht auf Deutsch

Kees is connected to the Arnhem International School and has taught children from Canada, India, China and Great Britain. He lived a year in New Zealand and is acquianted with the British teaching system. International students are very welcome.

Unterricht auf Deutsch ist auch moeglich.

ArnhemInternationalSchoolWeb

Kees performs with pianist and teacher Anamaria Stamp fairy tales from Mother the Goose of Maurice Ravel in the Arnhem International School at a Schoolconcert for year one till four.

 

Lessen aan kamermuziekgroepen.

Dikwijls worden er extra activiteiten georganiseerd waarvoor leerlingen in een groep van drie tot acht spelers worden samengebracht. Deze activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van de muziekschool NAM. Voor de leerlingenuitvoeringen komen de spelers in groepen ongeveer vier keer bijeen. Kees zelf speelt heel graag kamermuziek. Zijn ervaring deelt hij bijzonder graag, ook met kamermuziekgroepen die al lang samenspelen. Hij deed ervaring op met het leiden van groepen bij cursussen van Huismuziek, leiden van groepen van het conservatorium van Christchurch en vele leerlingen-groepen.

Foto van het Pyama Strijkkwartet waarin 3 leerlingen van Kees spelen

Barokvioolles

De vioolschool heeft een barokvioolleerling. Er wordt aandacht besteed aan houding, stemming, articulatie, affectenleer, franse en italiaanse stijlen en speeltechniek van barokmuziek. Er zijn contacten met het Zutphens Barok Orkest zodat de leerling direct door kan met samenspelen met andere spelers op authentieke instrumenten.

 

 

 

 

 

 

Afdrukken E-mail