CV van Kees Hilhorst als violist

Over Kees Hilhorst, violist.

Kees aan zee

 

Curriculum Vitae 

1 augustus 1968     
Geboren te Odijk, provincie Utrecht

15 juni 1986        
Eindexamen gymnasium alfa Willem Lodewijk Gymnasium te Groningen

1986-1988    
Studie musicologie Universiteit Utrecht

1987-1993   
Studie Viool, Docerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Jan Hulst. Strijkkwartetles van de leden van het Danielkwartet.

1993-1995    
Studie Viool, Uitvoerend Musicus aan het Arnhems Conservatorium te Arnhem bij Benzion Shamir. Orkeststage in Het Gelders Orkest.


1993-heden        
Freelance werkzaam in  orkesten, kamermuziekensembles en met solo-optredens.


1993-1999    
Vaste remplaçant eerste violen Het Gelders Orkest

1999-heden    
Concertmeester van Ensemble Esprit

2008-2009    
Werkzaam in Nieuw Zeeland: Lid eerste vioolgroep Christchurch Symphony Orchestra. Vioolsolist in de première van vioolconcert Meditations on Michelangelo van Jack Body met het New Zealand Symphony Orchestra. Eerste viool in Praesto strijkkwartet. Geven van Masterclasses aan de Canterbury University en Otago University. Optredens met kamermuziek, in orkesten, met moderne vioolsolo muziek door heel Nieuw Zeeland.

2009-heden   
Freelance violist. Privé-lespraktijk in Arnhem. Optredens met het Alaudakwartet. In barokorkesten Florilegium Musicum en   Le Chardon. Oprichter en artistiek leider van Ensemble Ruspoli, muziekgroep voor moderne kamermuziek.

JanHulst3

 

Kees met het Ligeti Trio

Werkzaamheden als freelancer 1993-heden:

  • Samenwerken met componisten: Lyell Cresswell, Helen Bowater, Jack Body, Iain Matheson, Iain Brandram-Adams, Nico Huijbregts, Jasper Kloek, Maurits Konings, Clare MacLean. Van al deze componisten bracht Kees een of meerdere werken in première.
  • Kamermuziek: Don Banks hoorntrio, Alauda strijkkwartet, Medina kwartet,  Wanderer pianokwintet. Oprichter van Ensemble Ruspoli (moderne kamermuziek).
  • Optreden met viool-solo programma’s met o.a. de Sequenza van  Berio en de solo sonates van Bach, Cresswell, Matheson en Huijbregts.
  • Oude muziek: Il Concerto Barocco, lid van Barokensemble de Swaen, Le Chardon, Florilegium Musicum, Capella Maria Barbara, Brabantsch Muzyk Collegie.
  • Solo-optredens met orkest met de Vier Jaargetijden van Vivaldi, vioolconcert in D van Pisendel, vioolconcert van Jack Body en verschillende orkestsolo’s.
  • Cd-opnames: 4 cd’s op professionele labels met barokmuziek met Il Concerto Barocco en Brabantsch Muzyk Collegie.
  • Uitzendingen op Radio 4 van ‘Astarte’ van Bart de Kemp voor de VPRO, en de Fantasiesonate van Maurits Konings voor de Concertzender.
  • Dirigerend concertmeester van verschillende orkestprojecten voor de Bijlmer muziekschool.
  • Masterclass van  Rostislav Dubinsky van het Borodin-strijkkwartet
  • Deelname aan Improvisatie workshops door Michael Gustdorff

Kees met Tony

<-->