Ensembles van Kees Hilhorst

Ensembles

U kunt concerten aanvragen en musici boeken van de volgende ensembles:

Alauda Strijkkwartet, klassiek en romantisch repertoire.
Arioso, klassiek en romantisch repertoire
Ensemble Ruspoli, ensemble voor hedendaagse gecomponeerder muziek.
Ensemble Esprit, koorbegeleiding en concerten.
Freelance violist, met een groot repertoire aan viool-solo stukken, maar ook in orkesten.
Musings Ensemble, cello, viool, klarinet en dichteres.

Onder 'Media' vindt u verschillende fragmenten om te beluisteren.

  • Ensemble Ruspoli. Ensemble Ruspoli is een groep van twaalf strijkers, bas, twee celli, drie altviolen, zes violen, een hoornist en een dirigent dat hedendaagse gecomponeerde muziek uitvoert. Op het eerste concert in huis Velhorst een programma met nieuwe Nieuw-Zeelandse muziek van Helen Bowater, Jack Body en Lyell Cresswell. Het volgende programma zal bestaan uit premières van werk van Nico Huijbregts, Iain Brandram-Adams, Clare McLean en componisten uit Oost-Nederland. Ensemble Ruspoli heeft in 2020 ook een eigen website gekregen: www.ensembleruspoli.nl
    Ruspoli Ensemble   

 

  • Kees Hilhorst solo viool. Het repertoire is uitgebreid: de solo-sonates van Bach, de suites van Westhoff. Whira van Cresswell en Whitehead, de sequenza van Berio, Lautari en Zingaro van Bowater en voor Kees gecomponeerd: A Serious Matter van Iain Matheson, Atsinganos  van Helen Bowater en Hoe alles oplost van Nico Huijbregts.
  • Musings Ensemble. Poezie en muziek door dichteres Eleonore Schoenmaier, Jamie McLaren cello en Kees Hilhorst viool.
  • Alauda strijkkwartet. Met Hans Rijkmans viool, Sven Rotteveel Mansveld altviool en Guus Fabius cello. Romantisch en Klassiek repertoire.
  • Orkest Ensemble-Esprit. Onder de paraplu van het Esprit Consort vallen allerlei mogelijke bezettingen voor barokmuziek op authentiek instrumentarium. De bezetting kan varieren van continuo tot volledig barokmuziek.
  • Trio Arioso

Trio Arioso

 

Alauda kwartet

Het Alauda Kwartet

 

Ensemble Esprit

Ensemble Esprit in Musis Sacrum in Arnhem.