Het lesjaar

Lesduur en groepsles

In het begin is een half uur individuele vioolles per week gangbaar. Meestal is na enige jaren vioolles een lesduur van drie kwartier of een uur aan te raden. Groepsles is ook mogelijk, bijvoorbeeld voor bevriende kinderen. Zeker voor jongere kinderen is groepsles heel fijn.

Susanna en Maira

Uitvoeringen

Twee keer per jaar zijn er de gezellige leerlingenuitvoeringen. Iedere leerling laat zich dan horen. Dikwijls zijn deze uitvoeringen een goede aanleiding om samen te gaan spelen. Zie ook 'Evenementen'. De pianobegeleiding is in de bekwame handen van pianisten Thijs Rault of Jasper Kloek.

 

Samenspelen

Vanaf oktober 2016 is er voor alle leerlingen die niet in een orkest of ensemble spelen of de gelegenheid hebben om thuis met anderen samen te spelen wekelijks een viool-ensemble. Een les van drie kwartier op maandag, dinsdag of woensdag.

In het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) spelen veel leerlingen van Kees. Ook spelen leerlingen in het Jeugdstrijkorkest Gelderland, schoolbands, Arcato in Zutphen, het Volwassen Dagorkest van Kunstbedrijf, Corrente in Nijmegen en eigen groepen als een baroktrio en een metal-band. Tevens stimuleer ik het samenspelen door leerlingen in groepen samen te laten spelen.

PuckMartin1

Een repetitie van het leerlingenorkest olv Martin Buninga in het 'Huis van Puck'

Leerlingenavond